Pittige Chinese kool met ketjap

Chinese kool is een gerecht dat niet heel vaak word gegeten toch is het een lekker gerecht om mee te variëren, Bijvoorbeeld deze lekker pittige Chinese kool met ketjap dit gerecht is zeker een aanrader voor fans van een wat pittigere keuken. Dit gerecht is voor 2 personen en is binnen een half uurtje klaar, Dit gerecht is dus echt een aanrader voor iemand die niet al te lang in de keuken wilt staan. Door de rijst word dit een echte maaltijd die snel kan vullen, Ben jij iemand die veel kan eten? probeer dan is een iets grotere portie te maken.
De Chinese kool uit zichzelf heeft niet een spectaculaire smaak, Daarom doen we er in dit gerecht wat kruiden en sojasaus of ketjap bij. Toch moet je wel oppassen met zo'n gerecht je kan namelijk al snel teveel erin doen en dan krijgen we een hele pittige maaltijd, Dit is een optie die je kan overwegen als je de smaak van Chinese kool niet echt lekker vind. Toch zou ik er niet al teveel in doen zodat je een goed gebalanceerde maaltijd hebt met van alle smaken wat. Dit zorgt voor een ware smaak explosie in je mond.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

Pittige Chinese kool met ketjap

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst in een pan, snijd daarna de ui klein en maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.

  2. snijd de peper, bak de peper in een pan me olie, voeg de Chinese kool toe en bak de groeten mee.

  3. Voeg sojasaus bij voor de smaak aan de Chinese kool,
    Voeg de rijst toe aan de roerbak. laat dit even bakken en serveer met cashewnoten


Meer recepten

chinese kool
Chinese kool
Meer Informatie
Chinese kool met tomaat
Chinese kool met tomaat
Meer Informatie
Chinese kool met ketjap
Pittige Chinese kool met ketjap
Meer Informatie
Ovenschotel met chinese koool
Ovenschotel van Chinese kool en kerrie
Meer Informatie

Social Media