Noedels met Chinese kool en kip

dit is het gerecht voor iemand die van chinees eten houd! Een lekkere noedel met Chinese kool en kip schotel, Dit gerecht is onze keus voor iemand die graag Chinese kool wilt proberen. Mocht je het lekker vinden geweldig! maar mocht je het niet zo lekker vinden is er bij dit gerecht de keuze om het eruit te halen. ook is dit een snelle maaltijd voor 4 personen, Mocht je dit gerecht nou 2 dagen willen eten? geen probleem zet het in de koelkast en bak het morgen weer op! Haal de spullen in huis en volg ons recept voor een heerlijke Chinese maaltijd!
Napa of nappa kool (Brassica rapa subsp. Pekinensis of Brassica rapa Pekinensis Group) is een type Chinese kool afkomstig uit de buurt van de regio Beijing in China, en wordt veel gebruikt in de Oost-Aziatische keuken. Sinds de 20e eeuw is het ook een wijdverspreid gewas in Europa, Amerika en Australië. In veel van de wereld is dit de groente die "Chinese kool" wordt genoemd. In Australië wordt het 'wombok' genoemd. zo zien we dus dat er veel namen zijn voor wat wij noemen "Chinese kool". Met deze kool is het geweldig om te koken en is ook nog is super lekker

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Noedels met Chinese kool en kip

Bereidingswijze:

  1. Snij de Chinese kool in stukjes, Snij de lente ui in ringen, Schil de gember, Snij de champignons en pers de knoflook.

  2. Zet de eiermie op het water en laat deze koken.

  3. bak de wortelslierten 5 minuten in een pan met een scheutje olie.

  4. Bak nu de champignons in de olie, doe het zelfde met de kip blokjes.

  5. Meng de gember, de sojasaus, de honing en de knoflook. Giet de groeten en de mie bij de kip, doe hier een beetje sojasaus bij. Laat die 2 minuten bakken en roer af en toe


Meer recepten

chinese kool
Chinese kool
Meer Informatie
Chinese kool met tomaat
Chinese kool met tomaat
Meer Informatie
Chinese kool met ketjap
Pittige Chinese kool met ketjap
Meer Informatie
Ovenschotel met chinese koool
Ovenschotel van Chinese kool en kerrie
Meer Informatie

Social Media