Chinese kool.

Definitie

chinese-kool.nl

Wetenschappelijke naam: Brassica Pekinensis. Hoewel er verschillende soorten Chinese kool bestaan, is de variëteit die we meestal associëren met Chinese kool Napa Cabbage, de kool met grote koppen met de stevig verpakte lichtgroene bladeren die je meestal vindt in westerse supermarkten. Napa Cabbage is gezonder dan de westerse kool en is rijk aan vitamine C en andere voedingsstoffen. Net als tofu absorbeert Napa Cabbage de smaken van het voedsel eromheen. Het wordt rauw gegeten in salades en vaak toegevoegd aan roerbakgerechten en soepen in de laatste fasen van het koken. Let bij het kiezen van Napa-kool op stevige groene bladeren die niet verwelkt of door insecten worden gegeten. Bewaar de kool in een plastic zak in het scherper gedeelte van de koelkast.

Kookpunt

Voering van een bamboestoomboot met Napa Cabbage helpt voorkomen dat voedsel aan de bodem blijft hangen.

Voorbereiding:

  1. Scheur de kool in stukjes: halveer de kool; verwijder de harde kern; scheur de bladeren in kleine stukjes laag voor laag of in een paar lagen.
  2. Reinig en snijd de knoflook en groene ui.
  3. Klem de gedroogde chilipepers in delen.

Verwarm een wok en giet de frituurolie erin. Verwarm het en voeg knoflook, groene ui en gedroogde chili pepers toe. Roerbak gedurende 5-10 seconden tot ze aromatisch zijn. Voeg de handgescheurde kool toe. Bak ongeveer 1 minuut op hoog vuur tot de bladeren doorschijnend zijn. Voeg lichte sojasaus en zout toe. Giet wat azijn langs de wokkant. Roer om te combineren met de kool. Zet het vuur uit. Serveer de schaal op een bord. De met de hand geschudde Chinese kool is klaar om van te genieten.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders